Board meeting agenda: 10 September 2014

Hilton Hotel, Belfast

Agenda

9am Chair's introduction and apologies for absence (5 mins)
Tim Bennett

9.05am Minutes and actions arising

Minutes of the Board Meeting held on 23 July 2014 (5 mins)
FSA 14/09/01 | Annexe 1

Actions arising (10 mins)
FSA 14/09/02

9.20am Reports

Chair’s report (oral) (10 mins)
Tim Bennett

Chief Executive’s Report (20 mins)
FSA 14/09/03
Catherine Brown

9.50am Strategic/policy papers

Progress Update on the Development of the Food Standards Agency Strategy 2015-20 (40 mins)
FSA 14/09/04
Richard Hoskin

General Advisory Committee on Science (GACS) Annual Report (25 mins)
FSA 14/09/05 
Professor Sir Colin Blakemore

Future Strategy for FSA Science (25 mins)
FSA 14/09/06
Professor Guy Poppy
Steve Wearne

11.15am Break (20 min)

Elliott review: 'The integrity and assurance of food supply networks'
Oral Report
Steve Wearne

Steering Group on Meat Charging: Meat Official Controls Discount Reform (35 mins)
FSA 14/09/07 
Bill Stow

Report from the Chair of the Northern Ireland Food Advisory Committee (NIFAC) (10 mins)
FSA 14/09/08 
Dr Henrietta Campbell

FSA in NI Director’s Update (10 mins)
FSA 14/09/09
Maria Jennings

1pm Information papers

FSA Nutrition Annual Update: Scotland and Northern Ireland (10 mins)
INFO 14/09/01
Maria Jennings
Geoff Ogle

Food Advisory Committee (FAC) Papers (10 mins)
INFO 14/09/02-04
FAC Chairs

1.20pm Any other business

1.25pm Close of Board meeting

1.25pm Q&A session (30 mins)

1.55pm Lunch (30 mins)

Business Committee (30 mins)

2.25pm Minutes from 11 June meeting ( 5 mins)
FSA 14/09/10
Tim Bennett

2.30pm Actions Arising from 11 June meeting (5 mins)
FSA 14/09/11 
Tim Bennett

2.35pm Resource and Performance Update September 2014 (20 mins)
FSA 14/09/12 
Chris Hitchen

2.55pm Any other business (5 mins)

3pm Close of Business Committee

3pm Q&A session (15 mins)