Board meeting agenda: 5 November 2014

Aviation House, London

Agenda

9am Chair's introduction and apologies for absence (5 mins)
Tim Bennett

9.05am Minutes and actions arising

Minutes of the Board Meeting held on 10 September 2014 (5 mins)
FSA 14/11/01
Tim Bennett

Actions arising (10 mins)
FSA 14/11/02
Tim Bennett

9.15am Reports

Chair’s report (oral) (10 mins)
Tim Bennett

Chief Executive’s Report (15 mins)
FSA 14/11/03
Catherine Brown

9.40am Strategic/policy papers

Our Approach to “Risky” Foods (40 min)
FSA 14/11/04
Steve Wearne
​Dr Penny Bramwell

Food Standards Agency Strategy 2015-20 (60 mins)
FSA 14/11/05    
Chris Hitchen
Angela Towers

11.20am Break (20 min)

Update on Strengthening FSA Capability, Systems and Relationships following the Horsemeat Incident (40 mins)
FSA 14/11/06
Steve Wearne
Will Creswell

FSA Audit & Risk Assurance Committee (10 mins)
Oral Update    
Paul Wiles

12.30pm Information papers

FAC papers (10 mins)
INFO 14/11/01-03

12.40pm Any other business (5 mins)

12.45pm Close of Board meeting

12.45pm Q&A session (30 mins)

1.15pm Break (5 mins)

1.20pm Business Committee (55 mins)

Minutes of the Business Committee held on 10 September 2014 (5 mins)
FSA 14/11/07
Tim Bennett

Actions Arising from 10 September meeting (5 mins)
FSA 14/11/08 
Tim Bennett

Performance Update on Operational Activity Q1 (20 mins)
FSA 14/11/09
Andrew Rhodes
Liz Olney

1.50pm Any other business (5 mins)

1.55pm Close of Business Committee

1.55pm Q&A session (15 mins)