Board meeting agenda: 25 March 2015

Aviation House, London

Agenda

9am Chair's introduction and apologies for absence (5 mins)
Tim Bennett

9.05am-9.15am​ Minutes and actions arising

9.05am-9.10am (5 min) Minutes of the Board Meeting held on 28 January 2015 (FSA 15/03/01)
Tim Bennett

9.10am-9.15am (5 min) Actions arising  (FSA 15/03/02)
Tim Bennett

9.15am-9.40am Reports

9.15am-9.25am (10min) Chair’s report (oral)
Tim Bennett

9.25am-9.40am (15 min) Chief Executive’s Report (FSA 15/03/03)
Catherine Brown

9.40am-12.25am Strategic/Policy papers

9.40-10.20am (40 min) Food Standards Agency Strategic Plan 2015-2020 (FSA 15/03/04)
Richard McLean
Angela Towers

10.20-11am (40 min) Future Strategy for FSA Science (FSA 15/03/05)
Guy Poppy
Patrick Miller

11am-11.15am (15 min) Break

11.15-11.55am (40 min) Food Hygiene Rating Scheme (FHRS) – Update and Next Steps (FSA 15/03/06)
Jason Feeney
John Barnes
Catriona Stewart

11.55-12.05pm (10 min) FSA Audit and Risk Assurance Committee (Oral Report)
Paul Wiles

12.05-12.15pm (10 min) Annual Succession and Development Committee Report (FSA 15/03/07)
Liz Breckenridge

12.15pm-12.25pm Information Papers

12.15-12.25pm (10 min) FAC Papers (INFO 15/03/01-03)

12.25-12.30pm (5 min) Dates for FSA Board meetings in 2016 (Oral Report)
Tim Bennett

12.30-12.35pm (5 min) Any other business

12.35pm Close of Board meeting

12:35-1:05pm (up to 30 min) Q&A Session

1.05-1.35pm (30 min) Lunch

1.35pm-3.05pm Business Committee

1.35-1.40pm (5mins) Minutes from 28 January meeting
FSA 15/03/08
Tim Bennett

1.40-1.45pm (5 mins) Actions Arising from 28 January meeting
FSA 15/03/09
Tim Bennett

1.45-2pm (15 mins) Resource and Performance Update  - March 2015
FSA 15/03/10 | Report
Chris Hitchen
Richard McLean

2-2.30pm (30 min) FSA Budget and Priorities 2015/16
FSA 15/03/11
Chris Hitchen
Richard McLean

2.30-2.45pm (15 min) Performance Update on Operational Activity Q3 2014/15
FSA 15/03/12 | Word version
Jason Feeney
Liz Olney

2.45-3pm (15 min) FSA’s Approach to Diversity
FSA 15/03/13
Lynne Bywater
Michelle Patel

3-3.05pm (5 min) Any other business​

3.05pm Close of business committee