Board meeting agenda: 28 January 2015

St David’s Hotel, Cardiff

Agenda

9am Chair's introduction and apologies for absence (5 mins)
Tim Bennett

9:05am-9:15am​ Minutes and actions arising

9.05am-9.10am (5 min) Minutes of the Board Meeting held on 5 November 2014 (FSA 15/01/01)
Tim Bennett

9.10am-9.15am (5 min) Actions arising  (FSA 15/01/02)
Tim Bennett

9.15am-9.40am Reports

9.15am-9.25am (10min) Chair’s report (oral)
Tim Bennett

9.25am-9.40am (15 min) Chief Executive’s Report (FSA 15/01/03)
Catherine Brown

9.40am-12.25am Strategic/Policy papers   

9.40am-10.25am (45 min) Developing the Future Regulatory Strategy (FSA 15/01/04)
Rod Ainsworth
Elspeth MacDonald
Alice Biggins

10:25am-11am (35 min) Burgers Served Rare in Food Service Outlets – An Application of the Framework for Our Approach to 'Risky' Foods (FSA 15/01/05)
Steve Wearne 
John Barnes

11am-11:15am (15 min) Break

11.15am-11.45am (30 min) Progress Update – Implementing the Recommendations of Post-Horsemeat Reviews (FSA 15/01/06)
Steve Wearne
Will Creswell
Geoff Ogle

11.45am-12pm (15 min) Update on European Commission Proposals to Revise the TSE Regulations (Oral Report) 
Steve Wearne

12pm-12.10pm (10 min) Report from the Chair of the Wales Food Advisory Committee (WFAC) (FSA 15/01/07)
Roland Salmon

12.10pm-12.20pm (10 min) FSA in Wales Director’s Update (FSA 15/01/08)
Nina Purcell

12.20pm-12.30pm (10 min) FSA Audit and Risk Assurance Committee (Oral Report)
Paul Wiles

12.30pm-12.40pm (10 min) Memorandum of Understanding between the Food Standards Agency and Food Standards Scotland (FSA 15/01/15)
Chris Hitchen
David Lowe

12.40pm-12.50pm Information Papers

12.40pm-12.50pm (10 min) FAC Papers (INFO 15/01/01-03)

12.50pm-12.55pm (5 min) Any other business

12.55pm Close of Board Meeting

12.55pm-1.25pm (up to 30 min) Q&A Session

1.55pm-3.50pm Business Committee

1.25-1.55 (30 min) Lunch

1.55pm-2.00pm (5mins) Minutes from 5 November meeting (FSA 15/01/09)
Tim Bennett

2.00pm-2.05pm (5 mins) Actions Arising from 5 November meeting (FSA 15/01/10)
Tim Bennett

2.05pm-2.25pm (20 mins) Health, Safety and Wellbeing (FSA 15/01/11)
Lynne Bywater
​Wendy Taylor

2.25pm-2.55pm (30 min) UK Local Authority Food Law Enforcement Annual Report 2013-14 (FSA 15/01/12)
Jason Feeney
John Barnes

2.55pm-3.05pm (10 min) Break

3.05pm-3.25pm (20 min) Resource and Performance Update  - January 2015 (FSA 15/01/13)
Chris Hitchen
Lynne Bywater
​Richard McLean

3.25pm-3.45pm (20min) Performance Update on Operational Activity (FSA 15/01/14)
Jason Feeney
Liz Olney

3.45pm-3.50pm (5 min) Any other business

3.50pm Close of Business Committee

Welsh language agenda