Board meeting agenda: 3 June 2015

Aviation House, London

Agenda

9am Chair's introduction and apologies for absence (5 mins)
Tim Bennett

9.05am-9.15am​ Minutes and actions arising

9.05am-9.10am (5 min) Minutes of the Board Meeting held on 25 March 2015
Paper FSA 15/06/01
Tim Bennett

9.10am-9.15am (5 min) Actions arising  
Paper FSA 15/06/02
Tim Bennett

9.15am-9.40am Reports

9.15am-9.25am (10min) Chair’s report (oral)
Tim Bennett

9.25am-9.40am (15 min) Chief Executive’s Report
Paper FSA 15/06/03
Catherine Brown

9.40am-12.05pm Strategic/Policy papers

9.40-10.20am (40 min) Update on new audit arrangements in FSA approved meat establishments within the UK
Paper FSA 15/06/04
Jason Feeney
Liz Olney

10.20-11.20am (60 min) Update on Animal Welfare
Paper FSA 15/06/05
Jason Feeney
Liz Olney
John Lawrence

11.20am-11.40am (20 min) Break

11.40-11.55am (15 min) Annual Report of the Audit and Risk Assurance Committee
Paper FSA 15/06/06
Paul Wiles

11.55am-12.05pm (10 min) FSA Audit and Risk Assurance Committee (Oral Report)
Paul Wiles

12.05-12.15pm (10 min) Revised Terms of Reference for the Board and Business Committee and Revised Standing Orders
Paper FSA 15/06/07
Tim Bennett 

12.15pm-12.25pm Information Papers

12.15-12.25pm (10 min) FAC Papers
Paper INFO 15/06/01
Paper INFO 15/06/02

12.25-12.30pm (5 min) Any other business

12.30pm Close of Board meeting

12:30-1pm (up to 30 min) Q&A Session

1-1.30pm (30 min) Lunch

1.30pm-2.30pm Business Committee

1.30-1.35pm (5mins) Minutes from 25 March meeting
Paper FSA 15/06/08
Tim Bennett

1.35-1.40pm (5 mins) Actions Arising from 25 March meeting
Paper FSA 15/06/09
Tim Bennett

1.40-1.55pm (15 mins) Resource and Performance Update  - June 2015
Paper FSA 15/06/10
Chris Hitchen
Richard McLean

1.55-2.10pm (15 min) Performance Update on Operational Activity​
Paper FSA 15/06/11 (PDF version)  | Word version
Jason Feeney
Liz Olney

2.10-2.25pm (15 min) FSA Information Management and Information Technology Update​
Paper FSA 15/06/12
Chris Hitchen
Rod Ainsworth

2.25-2.30pm (5 min) Any other business​

2.30pm Close of business committee