Board meeting agenda: 13 July 2016

Aviation House, London

Agenda

9am-9.05am Chair's introduction and apologies for absence
Heather Hancock

9.05am-9.15am Minutes and actions arising 

9.05am-9.10am (5 min) Minutes of the Board Meeting held on 18 May 2016
FSA 16/07/01 - Supporting documents
Heather Hancock

9.10am-9.15am (5 min) Actions Arising
FSA 16/07/02
Heather Hancock

9.15am-9.40am Reports       

9.15am-9.25am (10 min) Chair’s Report 
Oral Report    
Heather Hancock

9.25am-9.40am (15 min) Chief Executive’s Report 
FSA 16/07/03
Catherine Brown

9.40am-12.30pm Strategic/Policy papers

9.40am-10.20am (40 min)
Update on development of a framework for assessment of foods which may present an increased likelihood of harm
FSA 16/07/04
Steve Wearne
Patrick Miller

An update on burgers served less than thoroughly cooked in food service outlets
FSA 16/07/05
Steve Wearne
Nick Laverty

​10.20am-11am (40 min) Incidents and Resilience Annual Report 2015/16
FSA 16/07/06
Jason Feeney
Richard Hoskin

11am-11.20am (20 min) Break

11.20am-12pm (40 min) Antimicrobial Resistance    
FSA 16/07/07    
Steve Wearne

12pm-12.15pm (15 min) Annual Report to the FSA Board from the Chair of the Audit and Risk Assurance Committee (ARAC)
FSA 16/07/08    
Jim Smart

12.15pm-12.30pm (15 min) Review of the FSA Board and Committees’ Terms of Reference and Standing Orders 
FSA 16/07/09    
Heather Hancock

12.30pm-12.40pm Information papers

12.30pm-12:40pm (10 min) Food Advisory Committee Papers
INFO 16/07/01 - NIFAC
​INFO 16/07/02 - WFAC

12.40pm-12.45pm (5 min) AOB

12.45pm Close of Board meeting

12.45pm-1:15pm (up to 30 min) Q&A Session