Board meeting agenda: 21 September 2016

Aviation House, London

Agenda

9am Chair's introduction and apologies for absence (5 min)
Heather Hancock

9.05am-9.15am​ Minutes and actions arising

9.05am-9.10am (5 min) Minutes of the Board Meeting held on 13 July 2016​
FSA 16/09/01
Heather Hancock

9.10am-9.15am (5 min) Actions arising
FSA 16/09/02
Heather Hancock

9.15am-9.40am Reports

9.15am-9.25am (10min) Chair’s report (oral)
Heather Hancock

9.25am-9.40am (15 min) Chief Executive's Report
FSA 16/09/03
Catherine Brown

9.40am-12.00pm Strategic/Policy papers

9.40-10.20am (40 min) Animal Welfare
FSA 16/09/04 
Jason Feeney
Simon Dawson 

10.20-11.00 (40 min) The Consumer Interest in the Food System
FSA 16/09/05 
Slide pack - The Consumer Interest in the Food System
Julie Pierce
Michelle Patel

11.00am-11.20am (20 min) Break

11.20am-12.00 noon (45 min) Regulating Our Future Programme Update
FSA 16/09/06
Nina Purcell
Alice Biggins
​Leigh Sharpington

12.00 noon-12.10pm Information Papers
INFO 16/09/01 - NIFAC
INFO 16/09/02 - WFAC

12.10pm-12.15pm (5 min) Any other business

12.15pm Close of Board meeting

12.15pm-12.30pm (15 min) Q&A Session

12.30 noon-1.00pm (30 min) Lunch

1.00pm-2.55pm Open Business Committee

1.00pm-1.05pm (5 min) Minutes of 18 May 2016 meeting
FSA 16/09/07
Heather Hancock

1.05pm-1.10pm (5 min) Actions Arising
FSA 16/09/08
Heather Hancock

1.10pm-1:30pm (20 min) Delivering the FSA Strategy:Priorities for 2017/18
FSA 16/09/09
Richard McLean

1.30pm-1.50pm Performance and Resources Update
FSA 16/09/10
Richard McLean
Simon Dawson

1.50pm-2.10pm (20 min) Annual Report: Freedom of Information Requests, Complaints and Internal Whistleblowing Cases
FSA 16/09/11
Rod Ainsworth
Noel Sykes

2.10pm-2.30pm (20 min) FSA IT Strategy and Implementation
FSA 16/09/12
Julie Pierce

2.30pm-2.35pm (5 min)Any other business

2.35pm End of Open Business Committee