Board meeting agenda: 23 November 2016

Caernarfon Suite, Mercure Hotel, Cardiff

Agenda

9:00-9:05 - Chair's introduction and apologies for absence (5 min)
Heather Hancock

9.05-9.15​ Minutes and actions arising

9:05-9:10 - Minutes of 21 September 2016 meeting (5 min)
FSA 16/11/01
Heather Hancock

9:10-9:15 - Actions Arising (5 min)
FSA 16/11/02
Heather Hancock

9:15-9:40 - Reports

9:15-9:25 - Chair’s Report Oral Report (10 min)
Heather Hancock

9:25-9:40 - Chief Executive’s Report (15 min)
FSA 16/11/03
Catherine Brown

9:40-13:50 - Strategic/Policy papers

9:40-10:10 - FSA Science: Retrospective Update and Prospective Priorities (30 min)
FSA 16/11/04
Guy Poppy
Patrick Miller

10:10-10:40 - Food and Feed Surveillance (30 min)
FSA 16/11/05
Steve Wearne
Javier Dominguez

10:40-11:00 - Break (20 min)

11:00-12:20 - Review of the National Food Crime Unit (1hr 20min)
FSA 16/11/06
David Kenworthy
Rod Ainsworth

12:20-12:50 - Developing Proportionate Controls for Risky Foods (30 min)
FSA 16/11/07
Steve Wearne
Patrick Miller

12:50-13:05 - Enhancing the contribution of the FACs to FSA insight and decision making (15 min)
FSA 16/11/08
Heather Hancock

13:05-13:20 - Report from the Chair of the Welsh Food Advisory Committee (15 min)
FSA 16/11/09
Ruth Hussey

13:20-13:35 - FSA in Wales: Director’s Update (15 min)
FSA 16/11/10
Nina Purcell

13:35- 13:50 - Report from the Chair of the Audit and Risk Assurance Committee (15 min)
Oral Report
Jim Smart

13:50-14:00 - Information Papers

13:50-14:00 - Food Advisory Committee Papers (10 min)
INFO 16/11/01 - NIFAC Report INFO 16/11/02 - WFAC Report

14:00-14:05 - AOB (5 min)
14:05 - End of Open Board Meeting

14:05-14:20 - Q & A Session (15 min)

14:20-14:50 - Lunch (30 min)

14:50-15:25 - Open Business Committee

14:50-14:55 - Minutes of 21 September 2016 meeting (5 min)
FSA 16/11/11
Heather Hancock

14:55-15:00 - Actions Arising (5 min)
FSA 16/11/12
Heather Hancock

15:00-15:20 - Performance and Resources Update (20 min)
FSA 16/11/13
Richard McLean

15:20-15:25 - AOB (5 min)

15:25 - End of Open Business Committee