Board meeting agenda 21 June 2017

Jury’s Inn, 31 Keel Wharf, Liverpool

Agenda

9:00 Chair's introduction and apologies for absence (5 mins)

Heather Hancock

9:05-9:15 Minutes and actions arising
    
9:05-9:10 (5 min) Minutes of 15 March 2017 meeting
FSA 17/06/01 (Heather Hancock)

9:10-9:15 (5 min) Actions arising
FSA 17/06/02 (Heather Hancock)
    
9:15-9:40 Reports         
    
9:15-9:25 (10 min) Chair’s report (oral report - Heather Hancock)
    
9:25-9:40 (15 min) Chief Executive’s report 
FSA 17/06/03 (Jason Feeney)
    
9:40-11:45 Strategic/policy papers
    
9:40-10:10 (30 min) Chemical Contaminants Principles
FSA 17/06/04 (Steve Wearne)
    
10:10-10:40 (30 min) Wellbeing of Future Generations (Wales) Act 2015
FSA 17/06/05 (Nina Purcell)
    
10:40-11:00 (20 min) Break
    
11:00-11:30 (30 min) Developing Our Approach to Identifying Risks and Issues Across the Food System
FSA 17/06/06 (Steve Wearne/Guy Poppy/Patrick Miller)
    
11:30-11:45 (15 min) Report from the Chair of the Audit and Risk Assurance Committee
(Oral report - Colm McKenna)
    
11:45-11:55 Information Papers    
    
11:45-11:55 (10 min) Food Advisory Committee Papers
INFO 17/06/01 - NIFAC Report
INFO 17/06/02 - WFAC Report

11:55-12:00 (5 min) - AOB

12:00 - End of open board meeting        

12:00-12:15 (15 min) - Q & A session

12:15-12:45 (30 mins) - Lunch    
    
12:45-14:20 - Open Business Committee   
 
    
12:45-12:50 (5 min) Minutes of 15 March 2017 meeting      
FSA 17/06/07 (Heather Hancock)

12:50-12:55 (5 min) Actions Arising     
FSA 17/06/08 (Heather Hancock)
    
12:55-13:15 (20 min) Performance and Resources Report Quarter 4 2016/17
FSA 17/06/09 (Richard McLean)
    
13:15-13:35 (20 min) Regulating Our Future Programme Update    
FSA 17/06/10  (Nina Purcell/Leigh Sharpington)

13:35-14:15 (40 min) Chief Executive’s Progress Update
FSA 17/06/11 (Jason Feeney/Maria Jennings/Adrienne Gault/Julie Pierce/Sian Thomas)
FSA 17/06/11a - Data Stories (Julie Pierce/Sian Thomas) Notes to accompany presentation 
    
14:15-14:20 (5 min) - AOB
    
14:20 - End of Open Business Committee