

Welsh Food Advisory Committee 10 July 2019

Southgate House, Wood Street, Cardiff, CF10 1EW

Agenda and Papers

Welsh Food Advisory Committee Meeting

09:00-09:15 (15 mins) Arrival and refreshments

09:15-09:20 (5 mins) Introductions, apologies and declarations

09:20-09:30 (10 mins) Minutes of last open meeting

09:30-09:45 (15 mins) Chair's Report



09:45-10:00 (15 mins) Interim Director's Report



10:00-12:25 (145 mins) Wales' Perspective on the Strategic Plan From 2020 – Open Discussion

Areas to explore:

- 10:00-10:05 (5 mins) Introduction from Chair
- 10:05-10:35 (30 mins) Presentation from Dr Rhian Hayward, Aberystwyth University Emerging trends in food businesses
- 10:35-11:00 (25 mins) Presentation from Alexa Pieris, Shared Regulatory Services Rise in home kitchens and unlicensed premises and the impact of these
- 11:00-11:30 (30 mins) Presentation from Dr Andrew Jones, Public Health Wales Incidence of food borne illness/disease patterns and emerging trends
- 11:30-11:45 (15 mins) Presentation from Dr Norma Barry and James Wilson, Welsh Food Advisory Committee - Food and Drink Industry Board Future Strategy and Planning: new strategy and action plan to support the industry after 2020
- 11:45-12:10 (25 mins) Presentation from Tim Render, Welsh Government Food Policy issues from a Welsh Government perspective.

12:10-12:25 (15 mins) Stakeholder comments

12:25-12:30 (5 mins) Any other business

12:30 Close of Open Meeting